Brusetsvingen 10 , 1395
Hvalstad, Norge

Riktig vask av våtrom

Våtrom har et særskilt behov for regelmessig og sammensatt renhold. Når sant skal sies så er det ikke kun utseendet til leiligheten eller huset det her handler om – det dreier seg også om helsen til samtlige i husholdningen, og eventuelle gjester med. Etter å ha lest denne artikkelen vil du ha lært hvordan du rengjør badet ditt riktig, og om hvilke tiltak som lar deg bevare renheten.

Badekar

Angående hovedteknikkene for å rense badekaret for varierende typer urenheter, gjelder det å skille mellom detaljene og årsakene - disse kan merkes på urenhetenes utseende:

Det passer også å nevne såkalte spesielle forurensninger. Blant disse finner vi spor av maling, mørtel og andre bygningsmaterialer og områder rammet av mugg eller forkalking. Fremgangsmåten for å rense problemområdet avhenger av type urenhet og materialet urenheten sitter på. Et badekar av akryl bør vaskes med universalmiddel i flytende form. Før du skaffer et slikt middel bør du sjekke at det ikke inneholder noen aggressive kjemiske forbindelser som kan skade karet ditt. Likedan, når du må rense et badekar med emaljelag ytterst, bør du avstå fra å bruke skarpe redskap og redskaper av metall.

Vask og toalett

Slik som i hovedvask, burde vanlig rengjøring og daglig renhold av badet omfatte både vasken og toalettet. Nesten alle de dedikerte produktene du kan kjøpe for å rengjøre vasken, vil la deg fjerne plakk og smuss fra overflaten og gi deg tilbake den opprinnelige skinnende renheten. I dag er utvalget veldig bredt slik at du kan velge det produktet du blir mest fornøyd med.

Når det kommer til rengjøring av toalettet, er det også ganske lett å velge riktig produkt til oppgaven. Fordel rengjøringsmidlet jevnt på overflatene i selve skåla og la det få virke i 10-15 minutter. Deretter følger rengjøring med svamp eller børste på de overflatene der midlet har fått virke.

Del på sosiale medier: