Brusetsvingen 10 , 1395
Hvalstad, Norge

Hvordan slippe mugg på badet

Grunnet det konstant høye nivået på luftfuktighet og mangel på direkte sollys inne på badet, er det nesten ideelle forhold for dannelse av mugg. I denne artikkelen skal vi besvare en rekke interessante spørsmål, om hvordan vi kan hanskes med dette vanlige og potensielt helseskadelige fenomenet. Vi skal også se om det er mulig å vinne kampen mot mugg uten hjelp.

Kjenn din fiende

I de fleste tilfeller vil mugg komme til syne med karakteristiske flekker som samler seg på tak, vegger og andre overflater. Muggsamlingene er som oftest mørkegrå eller brune. Det er ytterst vanskelig å kvitte seg med mugg bare ved hjelp av vanlige rengjøringsmidler, siden disse bare behandler de ytre symptomene og ikke årsaken til fremveksten av muggsopp.

For å forhindre et muggproblem bør regelmessig inspeksjon av våtrom, der man ser etter de oven nevnte tegnene, derfor gjennomføres. Eksperter anbefaler å starte med å se spesielt på flisfuger, hjørner og skjøter, siden mugg oftest dukker opp her først. Hvis du finner muggsopp på gips og stukkatur, bør de berørte områdene forsiktig fjernes, rengjøres og tørkes, før du behandler dem med et passende soppdrepende middel.

Hvis du oppdager sopp på fugene mellom flisene, fjern disse og utfør soppdrepende behandling. Vi fraråder sterkt å bruke våte kluter for å fjerne soppen siden disse faktisk vil bidra til videre spredning.

Forebyggende tiltak

Som kjent er det alltids mye lettere å forebygge enn å løse et problem. Vi minner derfor om at det mest effektive tiltaket mot angrep og spredning av mugg er hovedvask. Det finnes også noen enkle, veldig viktige regler å følge, nemlig:

Hvis du likevel ikke slipper unna muggproblematikk, vil det være fornuftig å kontakte et vaskebyrå i Oslo. Disse selskapene har hele det nødvendige utvalget av utstyr og erfarne fagfolk som skal til for å effektivt bekjempe problemer med sopp.

Våre tjenester:: Renhold Oslo

Del på sosiale medier: