Brusetsvingen 10 , 1395
Hvalstad, Norge

Hvordan rengjøre vinduer utenfra riktig og trygt?

Hvordan vaske utside vindu

Vinduet er den viktigste funksjonelle bestanddelen i ethvert rom, siden det både er kilde til naturlig lys og lar oss se på det omsluttende landskapet ute. Nedbør, utslipp fra biltrafikk og annen forurensning påvirker vinduene, og begrenser gleden vi har av dem. Så hvor vanskelig er det å rengjøre vinduene på utsiden, og er det best å gjøre det selv? Følg med i avsnittene under for å finne ut.

Nødvendig utrustning

Fra begynnelse til slutt er én ting aller viktigst å ivareta - nemlig din egen sikkerhet. Dette gjelder spesielt hvis vinduene befinner seg i stor høyde. Ta i bruk hjelpemidler for å minimere risiko – eksempelvis et teleskopskaft til mopp eller nal. Da vil du kunne justere lengden slik at du kan rengjøre effektivt uten å risikere liv og helse.

Et annet smart verktøy for vindusrens er magnetbørsten. Den består av to deler som holdes sammen av magnetisme. Når du skal vaske plasserer du en del på hver side av glasset, sånn at du slipper å gå utendørs for å rense utsiden av glasset. Bruk så det komfortable håndtaket til å flytte børsten, og den ytre delen av børsten følger din hånds bevegelser. Moderne, populære glassrensende roboter fungerer på liknende vis. Ved bruk av disse er det enda en bekvem fordel – de kan fjernstyres. Ytterligere utfører de både tørr og våt rengjøring i automatiserte programmer.

Rengjøringsmidler

Som med gulvbehandling av alle typer gulv, må valget av rengjøringsmiddel ved rengjøring av vinduer utenfra overveies nøye. De fleste inneholder aggressive kjemiske forbindelser, og man må derfor bruke beskyttende hansker. Når du skal velge et middel anbefaler vi å høre på anbefalinger fra fagpersoner eller å finne informasjon på emballasjen. Under ingen omstendigheter må du bruke:

Bør du selv vaske vinduene?

Som du kan se er det å vaske vinduenes ytterside en prosess som kan være både vanskelig, tidkrevende og farlig. Den beste løsningen i de fleste tilfeller vil derfor være å kontakte et vaskebyrå i Oslo. Fagfolkene i disse firmaene har som regel god og relevant erfaring samt utrustning for å ordne slike oppdrag effektivt. Ved å overlate jobben til fagfolkene kan du spare masser av tid, krefter og faktisk penger.

Våre tjenester: Vindusvask Oslo

Del på sosiale medier: