Brusetsvingen 10 , 1395
Hvalstad, Norge

Hvordan ivareta gulv og gulvbelegg?

gulvbehandling av alle typer gulv

Uansett hvilken type gulv eller gulvbelegg som fins inne er både utseendet og levetiden direkte avhengig av godt og regelmessig vedlikehold. Det finnes heller ikke en universell løsning for alle typer gulv og belegg, da hver av materialene har sine unike egenskaper og særpreg. Denne artikkelen omhandler gulvbehandlingavalletypergulv og belegg, og vi vil òg fortelle om viktige momenter i denne prosessen.

La oss aller først enes om at denne oppgaven aller best løses av spesialiserte fagfolk fra et renholdsfirma, siden disse har nødvendig fagkunnskap, erfaring og utstyr som trengs for å oppnå et godt resultat.

Steingulv

Vedlikehold av steingulv involverer bruk av børster med myke hår, koster eller støvsugere med gummi- eller plastmunnstykker. Våtrengjøring er også mulig, gitt at man doserer mengden vann som tilføres nøye.

For å utføre god og riktig behandling av steingulv må man for all del unngå bruk av ethvert middel som inneholder slipemidler, siden disse kan forårsake riper. Damprensere kan brukes for å motvirke sopp og andre uønskede vekster. For å få det aller beste utseendet bruker fagfolk vanligvis bone- og slipemaskiner.

Gulvbehandling for betong

Denne typen gulv finner vi sjelden i boliger, men oftere i produksjonshaller, på lagre samt i kontor- og administrasjonsbygg.

Behandling av betonggulv i industribygg gjøres vanligvis med feie- og rengjøringsmaskiner. Det skal være mulig å gjennomføre våtrengjøring, men tørking med sterk varme vil være skadelig.

Gulvbehandling linoleum

Allsidigheten og brukervennligheten gjør linoleum til et av de mest populære gulvbeleggene per i dag. Selv om de er relativt ukompliserte gulv krever riktig gulvbehandling av linoleum at man følger visse retningslinjer.

Først og fremst bør man unngå aggressive midler som kan føre til permanent skade på belegget. Det er bedre å holde seg til mildere midler som ikke inneholder syrer, baser eller slipemidler. Bruk av varmt vann og etterbehandlende polering anbefales.

Det sistnevnte gjøres med en spesiell væske som påføres linoleumen. Når det har herdet utgjør den en beskyttende film som bevarer utseendet og forlenger levetiden.

Regelmessig rengjøring er også et viktig tiltak for å bevare linoleum. Slik unngår vi at flekker setter seg samtidig som vi opprettholder renslighet.

Gulvbehandling av tregulv

Den største fienden tiltre gulv er fuktighet. Derfor vil støvsugere eller koster være best egnet til å fjerne urenheter fra gulvet. Angående våtrengjøring bør man være meget nøye og forsiktig med mengden vann som kommer i kontakt med trevirket.

Tregulv er også ekstra utsatt for slitasje. Spesielle typer impregneringer, lakk og voks vil hjelpe gulvet å stå imot slitasje. For å fjerne mindre riper, som alltid vil oppstå under lang tids bruk, kan man behandle gulvet med spesielle sammensetninger. Spor av gammelt og dypt sittende urenheter vil kunne fjernes ved sliping. For dette bruker fagfolk spesialutstyr.

Våre tjenester: gulvbehandling

Del på sosiale medier: