Brusetsvingen 10 , 1395
Hvalstad, Norge

Hvordan imøtegå lukt fra dyr hjemme

Hvis du har en liten hund, eksempelvis en Yorkshire Terrier, som eneste kjæledyr, er det mulig at hunden ikke utgjør noen stor påvirkning på inneklimaet i leilighet eller hus. Egenrådige og viljesterke katter, med sine territorielle markeringsbehov, eller store hunder av typen grand danois, schæfer eller newfoundlender, kan lett fylle ditt hjem med sine sterke aromaer. Problemet blir enda større om du omgis av flere firbeinte venner på samme tid. Hva kan gjøres med lukten? Les denne artikkelen til ende, og du vil kunne bekjempe problemet med et utvalg effektive hjelpemidler og metoder.

Senga må holdes ren

Det er slett ingen hemmelighet at lukt fra dyr raskt absorberes i tekstiler. Sørg derfor for at kjæledyret har et par erstatninger å ligge på – en fell, et teppe eller en dyreseng. Underlaget dyret sover på må vaskes regelmessig, ikke først når behovet melder seg i form av dårlig lukt.

Hvis din firbente venn ikke er allergisk, kan du bruke et hvilket som helst vaskemiddel. I de fleste tilfeller vil universalsåpe gjøre jobben. Hvis dyrets underlag er hyppig og kraftig tilgriset, vil det være fornuftig å vurdere et klorholdig rengjøringsmiddel. Hovedvask er også en effektiv og helhetlig måte å fjerne lukt fra dyr på.

Grundig behandling av gulv

Gulvet er som oftest den viktigste kilden til ubehagelig dunst fra dyr. Flislagt gulv tåler heldigvis aggressive vaskemidler godt. Når det gjelder gulvvask bør det nevnes at klorholdige produkter ikke har den ønskede virkningen. Midler med enzymer som virkestoffer er mer tilpasset for å takle lukt fra dyr. Du vil kunne finne et bredt utvalg av enzymvaskemidler i nær sagt alle dyrebutikker. Det finnes midler som skal tilsettes vannet før gulvvask, og så har vi forskjellige typer oppløsninger, sprayer og pulvere. Alle disse er spesielt tilpasset forskjellige dyr.

Ionisering av lufta innendørs

Selv om gulv og andre overflater er viktigste kilder til ubekvemme lukter fra dyr, kan en ion-behandling av lufta også bedre inneklimaet betraktelig. Til dette formålet kan du gå til anskaffelse av en luftrenser som danner negativt ladede oksygenioner. Denne vil rense lufta for bakteriesporer og visse skadelige stoffer.

Hvis du grunnet tidsmangel, mangel på utstyr eller midler hindres i å håndtere problemene med lukt fra dine dyr, kan du alltids la erfarne fagfolk fra vaskebyrå i Oslo ordne saken for deg.

Del på sosiale medier: