Brusetsvingen 10 , 1395
Hvalstad, Norge

Hvordan foreta rengjøring av hytte

Hvordan foreta rengjøring av hytte

Å holde en hytte renslig er mye mer utfordrende enn eksempelvis i en leilighet. Hytta er plassen der mange kobler helt av, og etter feriering med gjester kan renholdet fort utsettes slik at ordentlig rengjøring trengs. Inventaret i hytta er ofte gammelt, velbrukt og har sentimental verdi. Legger vi til en peis eller annen fossil fyring kan rengjøringa bli krevende, og vi har ofte ikke like bra med varmtvann, utstyr og materiell til rengjøringa. Rengjøringa kan fort bli en øvelse i logistikk.

Hovedstegene i hytterengjøringa

Vi bør starte med tak og lyskilder. Fjerne tørt støv fra overflatene og deretter rense grundig med fuktig svamp. Så kan vi ta for oss skapmøbler som bokhyller, garderobeskap, vegghyller og nattbord. Deretter – vinduene. Vi vasker sekvensielt rammer, glass og vinduskarmer (vindusvask). Om du har rullgardinger eller persienner, bør disse også støvtørkes og vaskes nøye. Hvis vinduene dekkes av stoffgardiner sendes disse til vask.

Neste grep er rens av polstrede møbler. Her anbefales bruk av støvsuger med gode utskiftbare munnstykker. Når de polstrede møblene er rengjort er det tid for rens av dører og varmeovner. Begge ansamler støv, men ovnene er ekstreme. Her bør du være ekstra nøye, så det ikke blir ulukt når ovnene slås på igjen.

Så kommer et viktig steg – rengjøring av tepper og gulvvask. Til dette brukes spesialiserte hjelpemidler, som vil avhenge av hvilket materiale eller gulvbelegg som renses. Deretter følger rengjøring på kjøkken, bad og toalett. Denne rengjøringa fordrer søk etter sopp, forkalkning eller rust på overflater og fjerning ved funn. Når hytta er rengjort gjenstår det å ta for seg resten av eiendommen samt eventuelle boder, skjul, naust eller annekser.

Profesjonell rengjøring av hytter

Hytterengjøring av grundig kvalitet er åpenbart en aktivitet som krever tid, penger, kunnskap og krefter. Selv om du skulle ha alt du ville trenge, så er dette et traurig prosjekt å gjøre alene. Vi anbefaler derfor å kontakte vårt vaskebyrå. Vi tilbyr også fasadetjenester.

Fordeler ved våre tjenester:

Del på sosiale medier: