Brusetsvingen 10 , 1395
Hvalstad, Norge

Hvordan fjerne flekker fra sofaen?

Det er nesten umulig å forestille seg en resepsjon, en stue eller et soverom uten en form for divan, sittebenk eller sofa. Disse polstrede møblene brukes som oftest til å hvile eller sove på, eller for å ta imot gjester og andre besøkende. Under bruk vil det nærmest uunngåelig oppstå spor av urenheter på polstringen. Å få renset vekk disse urenhetene er slett ikke så lett som det kan virke ved første øyekast. Vi vil derfor videre snakke om hvordan du kan fjerne flekker fra ditt polstrede møbel.

Hvordan velge mest egnet rengjøringsmetode?

Det er verdt å nevne at det ikke finnes én universalløsning for flekkfjerning fra polstrede møbler. Riktig valg av midler og utstyr avhenger av en rekke viktige faktorer – her er noen av de viktigste:

Grunnleggende retningslinjer for flekkfjerning på et polstret møbel

Vi begynner med å nevne at den raskeste og aller mest effektive metoden for å fjerne flekker fra et polstret møbel er møbelrens. Hvis du av en eller annen grunn likevel bestemmer deg for å forsøke flekkfjerning selv, anbefaler eksperter innen rens at du følger noen viktige anbefalinger.

Først ut er støvsuging av møbelet – det er viktig at du får fjernet alt av smuler og støv som har samlet seg i krinker og kroker rundt om. En støvsuger med munnstykke for polstrede møbler passer veldig bra til dette. Før rengjøringsmidlet anvendes bør du teste det på et lite synlig sted på møbeltrekket. Små og nylig oppståtte flekker kan fjernes med våtservietter.

Ikke glem at jo raskere du forsøker å fjerne flekken, desto større er sjansene for suksess. En flekk blir vanskeligere å fjerne desto lengre urenheten er i kontakt med fibrene i møbeltrekket. Når flekken har blitt fjernet, må den rensede overflaten på møbelet tørkes – aller helst i romtemperatur. Hvis dette ikke lar seg gjøre, kan du nytte en hårføner. Avslutningsvis kommer det viktigste rådet: hvis du ikke føler deg sikker på egne evner, egen erfaring, utvalg av utstyr og midler – nøl ikke med å la et renholdsfirma hjelpe deg med å få møbelet i orden igjen.

Del på sosiale medier: