Brusetsvingen 10 , 1395
Hvalstad, Norge

Hva er best til vindusvask

hva er best til vindusvask

Å ha rene vinduer lar deg ikke bare beundre utsikten gjennom perfekt gjennomsiktige glass, men vil også bidra til å gi inntrykk av et godt vedlikeholdt rom. La oss prøve å finne ut av hvilke redskaper som er det er lurt å bruke. Så, hva er best til vindusvask?

Engangsservietter av mikrofiber

Et uunnværlig redskap til vindusvask. Mikrofiber inneholder ikke slipende partikler, derfor kan man fjerne praktisk talt all type smuss med stoffet.

I tillegg forhindrer mikrofiber dannelse av skjolder. På markedet finnes det to typer engangsservietter: tørre og vaskemiddelholdige.

Av ulemper ved bruk av slike servietter kan man trekke fram vansker ved å rengjøre på utilgjengelige steder. Bruken av slike kan også være farlig dersom man vasker vinduer i store høyder. Derfor, hvis du bor i en av de øverste etasjene, vurder gjerne å overlate den oppgaven til fagfolk i et renholdsfirma.

Svaber med teleskopisk skaft

Et teleskopisk skaft til svaberen gjør den til et utrolig praktisk redskap for vindusvask. Det lar seg enkelt tilpasse til lengden man trenger. Oftest bruker man slike for å rengjøre utsiden av vinduet.

Den viktigste fordelen ved slik mopp, er en funksjonell og avtagbar svamp med en nal av gummi på andre siden. Svampen brukes til å rengjøre glasset, mens med gumminalen lett kan fjerne overflødig fuktighet.

Foruten dette utmerker de seg med:

Magnetsvamper/magnetbørster

Den innovative patenten til den type redskaper, gjør dem til en av de best egnede redskapene for vask av glass. Børsten består av to uavhengige deler, hvor hver av delene har både en nal, en vaskesvamp og en sterk magnet.

Det eneste man behøver å gjøre før bruk er å feste begge delene nøyaktig rett ovenfor hverandre med glasset i mellom.

Deretter tar man bare tak i skaftet og starter å vaske vinduet fra innsiden. Den delen som befinner seg på utsiden vil følge den delen som er på innsiden.

Vindusstøvsuger

Forskjellen fra vanlige støvsugere er størrelsen og spesielle munnstykker. Ved hjelp av støvsugeren kan man lett fjerne rester av skum og skittent vann, samtidig som en gumminal hindrer at det oppstår skjolder.

Største fordelene med en vindusstøvsuger er:

Som du ser er utvalget av alle mulige redskaper for vinduspuss nokså stort. Hvilke er best å bruke?

Svaret på det spørsmålet avhenger av rommet og det du personlig foretrekker.

Del på sosiale medier: