Brusetsvingen 10 , 1395
Hvalstad, Norge

Effektive tiltak i kampen mot mugg

Ved synet av de karakteristiske tegn til innendørs soppdannelse kan det gå kaldt nedover ryggen hos de fleste. Muggsopp forringer estetikken og sågar det rammede inventaret. Videre truer dette helsen til både husstandens medlemmer og firbente kjæledyr. Her vil vi vise deg hvordan du blir kvitt mugg.

Hvorfor oppstår det mugg?

Innestengt luft og høy luftfuktighet er avgjørende faktorer for at denne helseskadelige soppen dannes og spres. Muggsopp kan merkes på den umiskjennelige, fuktige og ubehagelige eimen – videre oppdages fort mørke flekker og prikker på de overflatene som er infisert. Disse finnes som oftest i tak, rundt vindusåpninger og takskråninger, på møbler av tre og på matvarer.

Funn av muggsopp trenger dog ikke være grunn til panikk – å seire over muggsoppinfeksjoner er fullt mulig. Du kan benytte deg av spesialverktøy på egenhånd, og renholdsfirma, med spesialister som innehar de nødvendige relevante kunnskaper, ferdigheter samt lang erfaring, kan hjelpe deg med.

De vanligste typene muggsopp

Innenfor mykologien finner vi mange typer muggsopp. I det daglige møter vi som oftest bare noen få av dem:

Forebyggende tiltak

Muggdannelse er, som alle andre problemer, lettere å forhindre enn å håndtere. Det første som bør skje av forebyggende tiltak, er å installere en avfukter i rom med høy luftfuktighet.

Et annet effektivt tiltak i fuktige Oslo er dagligrenhold og regelmessig ventilasjon. Du bør også sikre effektive og tilstrekkelig kraftige ventilasjonsanlegg. Deres tilførsel av frisk luft vil være en pålitelig barriere for spredning av mugg.

Hva gjør jeg hvis det dukker opp mugg?

Hvis muggsoppen har dannet små kolonier, er første steg å behandle de berørte overflatene med spesielle soppdrepende midler som kan kjøpes i spesialforretninger. De vil trenge dypt inn i materialets struktur og eliminerer sopp og sporer.

For å utføre dette trygt og sikkert trenger du åndedrettsvern og hansker for å beskytte luftveier og hender. Hvis du ikke ønsker å utsette helsen og inventaret for unødvendig risiko og skade, vil fagfolk kunne hjelpe.

Del på sosiale medier: