Brusetsvingen 10 , 1395
Hvalstad, Norge

Hvordan opprettholde orden på kontoret

renhold på kontorer

Renslighet, orden og hygiene i kontorer eller næringsbygg utgjør viktige faktorer i ytelsen til ethvert moderne selskap. De påvirker selskapets omdømme og effektivitet, da støv, rot og urenheter ikke bare påvirker oss mentalt, men også kan forårsake alvorlige sykdommer. Derfor er opprettholdelse av orden og hygiene kritisk viktig for enhver organisasjon. Så hva innebærer dagligrenhold?

Hvem kan du stole på for det daglige renholdet?

De to mest vanlige måtene å løse dette på er intern og ekstern løsning. Intern løsning innebærer å ansette arbeidere som får ansvaret med renholdet. Dette medfører naturligvis en del kostnader, da selskapet må administrere dem og ordne med lønning, skattetrekk, ferieavvikling og eventuelt sykefravær. I tillegg kommer materielle anskaffelser.

Den eksterne løsningen er til sammenlikning mye lettere, ved at man lar et renholdsfirma ta seg av alle de nevnte pliktene. Du vil også slippe å velge ut kvalifiserte spesialister, da et lag av erfarne fagfolk allerede står klar til å effektiv og grundig utføre dagligrenhold, komplett utstyrt med riktig verktøy, vaskemidler og forbruksmateriell.

Hovedfasene i daglig renhold på kontor

Aller først fjerner renholderne støv fra alle flater, slik som bord, hyller, kommoder, skap og kontorutstyr. Her kan også vanning av planter og støvtørking av blader finne sted.

Så rengjøres polstrede møbler og gulvbelegg, som oftest med støvsugere. Avslutningsvis utføres gulvvask, rengjøring av søppelbøtter og håndtering av avfall. Det er viktig at dine ansattes eiendeler ikke må flyttes på under renholdet. Derfor er det som oftest best at renholdet utføres enten etter endt arbeidsdag eller rett før den begynner.

Hva innebærer daglig renhold av toalett?

Denne fasen bør vies spesiell oppmerksomhet, siden våtrom som disse krever noen ytterligere tiltak for å opprettholde hygienen. Toaletter, vegger og gulv vaskes med varmt vann tilsatt riktige rengjøringsmidler.

Deretter desinfiseres dørhåndtak og andre gripeflater, siden disse ofte kan ha de største forekomstene av skadelige bakterier og dermed utgjøre kilder til smitte.

Del på sosiale medier: